Рус
Шляховий лист
Количество постов — 8
Митниця при перевірці вимагає шляховий лист ,правомірно чи ні?
Перевіряють фірму якій ми возили товар ,і мені надіслали листа представити їм акти виконаних робіт,шляховий лист і т д.
Перевіряють фірму якій ми возили товар ,і мені надіслали листа представити їм акти виконаних робіт,шляховий лист і т д.
Чим мотивують (яка підстава) і на що посилаються (статті Митного кодексу аба підзаконних актів)?
Митниця при перевірці вимагає шляховий лист ,правомірно чи ні?
Можете им ничего не предоставлять... они не имеют права Вас заставить или обязать.
Если будут звонить и угрожать - скажите:
занят предпринимательской деятельностью, чтобы оплачивать налоги государству, нет времени на переписку.
Ок. Так і зроблю.
Ок. Так і зроблю.
Я б Вам не радила ігнорувати запити митниці. Згідно п.2 ст. 510 Митного кодексу України, Ви зобов'язані не пізніш як у п’ятиденний строк надіслати документи посадовій особі митного органу, яка вимагає їх подати. Інакше Ви будете мати змогу особисто познайомитися з інспектором, який приїде до Вас з документальною перевіркою, а також ризикуєте залишитись без реєстрації суб'єкта ЗЕД.
Ок. Так і зроблю.
Я б Вам не радила ігнорувати запити митниці. Згідно п.2 ст. 510 Митного кодексу України, Ви зобов'язані не пізніш як у п’ятиденний строк надіслати документи посадовій особі митного органу, яка вимагає їх подати. Інакше Ви будете мати змогу особисто познайомитися з інспектором, який приїде до Вас з документальною перевіркою, а також ризикуєте залишитись без реєстрації суб'єкта ЗЕД.
Митний Кодекс України 2012.
Роздiл XIX. ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВАХ ПРО ПОРУШЕННЯ МИТНИХ ПРАВИЛ
Глава 71. Процесуальнi дiї у справi про порушення митних правил та порядок їх проведення
Стаття 510. Витребування документiв, необхiдних для провадження у справi про порушення митних правил
1. Посадова особа митного органу, у провадженнi якої знаходиться справа про порушення митних правил, може витребувати документи, необхiднi для розгляду справи, у тому числi матерiали фото- i кiнозйомки, звуко- i вiдеозапису, iнформацiйних баз та банкiв даних, а також iншi носiї iнформацiї.
2. Особа, якiй адресовано вимогу про подання документiв, зобов'язана не пiзнiш як у п'ятиденний строк надiслати їх посадовiй особi митного органу, яка вимагає подати документи.
3. У разi якщо вiдсутнiсть документiв може призвести до порушення господарської дiяльностi пiдприємства або неможливостi пiдготовки та подання установленої законодавством звiтностi, особа, якiй адресовано вимогу про подання документiв, надає належним чином завiренi копiї таких документiв або витяги з них з письмовим обґрунтуванням неможливостi надання оригiналiв документiв.
У него ничего не написано за СПРАВУ ПРО ПОРУШЕННЯ...
...требуют для проверки третьего лица - а этого в кодексе нет, хочешь высылаешь и попадаешь на сверку, хочешь нет!!!

Меньше бумажек - меньше срок!!!
P.S. Поверьте опыту, была бы СПРАВА№___, приехал бы нарочный с выемкой документов!!!
Авторизуйтесь для возможности отправлять сообщения
Новые темы